Czy sprzęgło od AGR-a pasuje do ASV?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bikerek
    Classic
    • 2010
    • 24

Zamieszczone przez Łosiu1988
    ale z przykrością zdjąłem moje alusy, jeszcze muszę je porządnie wyczyścić, może jutro jakieś foty cyknę
    Nie ukrywam, że i ja tak miałem. Aluski wyczyszczone, umyte, wysuszone, ułożone jedna na drugiej, napompowane i przykryte płachtą leżakują w ciepełku. Chyba lepszego losu jeszcze nie miały

Chociaż teraz na ori kołpakach nie wygląda wcale tak źle. Taka typowa octavia, jaką pamiętam, jak ten model się ukazał

Zamieszczone przez ruwado
    ale sie topi
    Najgorsze było dziś rano. Wczoraj padał śnieg z deszczem. Wszystko zamarzło w nocy i cały samochód był w lodzie..ale w dzień na szczęście stopniało

Znowu coś zaczęło mi się tłuc z przodu. To samo co kiedyś tylko na miesiąc przestało.
    manius
  • wojtek1982
    Ambiente
    • 2009
    • 108

W dzisiejszym "Motorze" wyczytałem, że silniki AGR nie mają dwumasy (trochę się zdziwiłem bo myślałem, że wszystkie diesle ją mają). Dzwoniłem do serwisu Skody i gość potwierdził, że tak jest. Poza tym powiedział, że z powodzeniem można zamontować sprzęgło od AGR (koło jednomasowe). Czy ktoś już tak robił, jakieś problemy, przeciwwskazania?

Komentarz

• bradley
      L&K
      • 2008
      • 1465

Zamieszczone przez wojtek1982
      Dzwoniłem do serwisu Skody i gość potwierdził, że tak jest.
      Nie jedz tam

Pierwsze AGRy nie mialy dwumasy, pozniejsze juz mialy. Do sprawdzenia po VINie ( o zgrozo chyba w serwisie ) oraz po zdjeciu skrzyni.
      Przejscia z dwumasa na jednomasa byly opisywane. Potrzebujesz kolo zamachowe od np. 1Z albo AGR (tego wczesnego), lozysko, tarcza, sprzeglo, śruby do mocowania kola do wału korbowego i do mocowania docisku do koła zamachowego.
      VW Vento 1.9TDI 1Z ++
      Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
      Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ma ktoś na forum możliwość sprawdzenia po VINie czy w motorze siedzi jednomas ??

Nie mam możliwości dojscia do oznaczenia skrzyni a jestem ciekawy co tam siedzi.
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Dzida
          RS
          • 2006
          • 2253

Przepraszam iż wcinam się komuś w wątek, ale nie chcę zakładać nowego a pytanie jest podobnej treści.

Jeden z naszych kolegów sprzedaje kpl sprzęgło od Sharana BTB/ASZ z niewielkim przebiegiem. Czy taki zestaw podejdzie do Paska AVF z 6-biegową skrzynią?

Nikt nie potrafi mi pomóc, mój mechanik powiedział że "numery są inne" to to ja wiem, Ameryki nie odkrył............

Czy to można sprawdzić w ETCE? Czy ktoś mógłby to dla mnie zrobić?

Komentarz

Pracuję...